Bajs

Jag HATAR att det regnar i december!!!!
Men något jag hatar ännu mer är att jag inte längre kan skylla regnet på det jag brukar, utan att det är vi
- människan - som skapar detta!!!! DET om något, är vad jag hatar!


Check-in och kyla

Sitter i check-in-kuren för bilar i min fina gula ,3 storlekar för stora, jacka med frusna händer som knappt kan knappa ner tangenterna på tangentbordet. Jag och Vicia. Vi har i och för sig alltid kul tillsammans så det kunde ju vara värre att sitta här. Snart börjar insläppet. Bilarna står redan och väntar. Ivriga - som alltid. Inte bilarna utan personerna i bilarna. 
Nu börjar vi. 


101459-64
Och för er som fortfarande inte fattat var/med vad jag jobbar så är svaret; här/med detta.

Titta!! =)

101459-62
101459-63

Den kom kl 11.05

Dagens första bokning. Har suttit här i en timme. En person har ringt. Fick koppla honom till Ystad. Tyst igen. Och nyss hände det. Jorge ringde och gjorde en bokning!! 11.05!! Woohoo!

Fast egentligen har jag inte tråkigt mellan samtalen eftersom Jarek alltid får mig att skratta, och Jessica och Carina åkte nyss upp till Konsum. Vi ska ha gemensam frukost här på kontoret. Riktigt mysigt de här dagarna det är lugnt fram till avgång, vi har så mycket tid över till varandra då. Till lunch ska jag och Jessica äta friterade kycklingbitar med basmatiris och sötsur sås. Och sallad såklart. Så gott att det sexas i munnen på mig! 

Nu kommer min skagenmacka.

Nyår imorrn.

Nehe. Min skagenmacka kom inte. Jag får gå till kiosken istället. 

Men vad gör det om hundra år ...

Todiluu 


Sommarminne

Jag och Jessica hemma hos våra chefer i vanlig ordning. Grillfest var och varannan dag. Alla polska korvar och köttbitar med världens godaste sallader! Nostalgi! Bokade datum med Jarek idag angående nästa grillfest, den blir i juni =)

101459-61

Fast den här bilden kommer i och för sig från en påskfest ...
 

WRZESZCZ - polski malutkas

Hittade en stadsdel i G´dansk som heter Wrzeszcz!! Fatta den stavningen, en liten vokal står ensam och bygger upp hela ordet. Stackars, den måste ha ett rätt tufft jobb. För övrigt betyder Wrzeszcz "skrik!"...om det var någon som ville veta...

  

auf Wiedersehn Karlstad

Åker hem nu!
Är till och med pirrig i magen .. haha!

Ses om några timmar Nynäs!
Ses om drygt två veckor Karlstad..

Puss och kram och God Jul!

Min sista kväll i Kstad för detta år

Jaha. Då var det slut. Höstterminen har flugit förbi i rasande tempo och nu sitter jag här, min sista kväll i Karlstad 2006. Lite delade känslor faktiskt. Har haft en så himla mysig kväll med julmat och julklappar, 17 st var vi som öppnade en julklapp i taget, rätt mysig stämning på så vis =) Och nu ska jag bara lämna allt ... fast i och för sig kunde jag inte få en bättre avslutning än den jag fick så jag åker hem med ett lyckligt hjärta =) (Det låter som att jag aldrig mer kommer tillbaka och att jag aldrig kommer få återse mina kära vänner - och jag ska bara vara borta i två veckor!)

Måste packa nu. Hinner inte göra det i morgon.

Tack alla gullisar för ikväll, och god jul på er!
Puss och kram!

Julstress, Depp och röda naglar

Har insett min begränsning av tid nu. Den finns inte i den utsträckning jag skulle önska. Känner mig fruktansvärt stressad inför hemresan på onsdag (tåget lämnar Karlstad järnvägsstation 17.20).
På agendan: (och detta måste hinnas med innan hemfärd)
Tvätt - mååånga maskiner
Städning - STORstädning, hela lägenheten och köket
Plugg - intervjuguiden ska göras klar
Skolan - tydligen är två tider bokade och detta är planerat äga rum på onsdag (!)
Mig själv - naglar, hår, förändring av hudfärgen och förhoppningsvis en del motion
Julmiddag - imorgon
Och inte nog med detta, det svåraste av alla uppgifter kvarstår;
Packning - ska inte bara få plats med kläder, hygienartiklar, smink- och hårprodukter, 3 (men förhoppningsvis 4) par stövlar, kurslitteratur och dylikt utan också de inköpta julklapparna!! Det jag äger att packa ner ovanstående i är en, observera en, resväska av storleken betydligt mindre än vad jag är i behov av! Detta kommer resultera i att Petra ska ta sig från Karlstad till Stockholm och vidare till Nynäshamn kånkades på en resväska och en sisådär 4-5 extra påsar och väskor. Finns inget jag hellre gör.

Är egentligen inte personen som dyrkar kändisar, faktum är att jag är rätt trött på dem som gör det men jag såg filmen "Chocolat" i fredags och herre min Gud eller jävlar i helvete vad Depp är underbar!!! Snyggare snubbe får man ju leta länge efter. Dessvärre tror jag att sexguden är kort men vad gör det när man går omkring med ett sånt där ansikte som inte är av denna värld?! Säger som Johan skulle sagt (fast kanske inte just detta sammanhang): "Oohh vad jag skulle göra med honom!"  
 

101459-60

Fick beröm (tror jag) av Natah för mina rödlackade naglar. Hon trodde nog inte riktigt att jag skulle vara den som stoltserar med naglar av färgen röd =) Men ack så fel hon hade.


Jag och Louise har dreglat idag. Inte över Depp utan över de otroligt fina husen som inte alls ligger långt härifrån visade det sig. Däremot är de nästan lite undangömda av träd och lekparker vilket kan vara förståeligt. Jag skulle inte heller vilja leva i en säkert flera miljonerkronorsvilla som ligger granne med Campus. Rikemansbarn vs student klingar inte så fint.

Christofer ringde nyss:
- Petra, när du kommer hem ska ju jag bjuda dig på middag, tre-rätters blir det. Frågan är; kött eller fisk?
- Kött!!!!
- Men du dricker ju inte öl. Jag vill inte ha rött vin
- Christofer! Jag är student och därav halva vägen till alkoholist. Jag dricker vitt vin till fiskbullar om det skulle vara så!

Efter vår middag blir det tydligen vinfest. Inte mig emot! Hoppas att Natah kan titta förbi då också. Och just det: NATAH, DU HAR GLÖMT DIN HALSDUK DÄR!!!


Imorgon är det julfest hos Camilla och Emma. Tror det kommer bli riktigt mysigt. Vi är många som ska dit också och alla har köpt en julklapp att ge bort så vi kör på julklappsbyten. Alla tar även med sig något att äta så det blir ett knytis-julbord. 

Kanske ska försöka sova nu. Brukar ju inte lyckas så bra med att somna om nätterna men om jag lägger mig nu och tvingar mig själv att blunda och låtsas sova så kanske jag somnar till slut? Någon som har något annat bra förslag på hur man lättare ska somna?




Ny dröm: Att om några år ha råd att bo i ett liknande hus som de på hjortronsleden
Ny smak: Pepparkakschoklad (inte gott!) 


Söndag - tredje advent/tre dagar kvar

Plugg- och fikadag. Köpte en saffranslängd med mandelmassa i. Louise gillade visst inte det. Kände mig lite dum. Speciellt eftersom det var med hennes pengar vi köpte den. Men inget ont som inte för något gott med sig - Louise mikrade en lussebulle (som hon "ändå måste äta upp någon gång") istället och jag fick hela längden för mig själv (småtjockis). Imorgon ska Louise bjuda mig på pannkakor, mums!

Hade en sjukt kul kväll igår, var på Bunkern och dansade bugg med Lotta. Fick även demonstrera en säl som tappat bort sin familj.

Militärsnack framkallar gamla minnen. Jag var på ett superkul bröllop (min kusins närmare bestämt) i somras, med militärer. Har aldrig tidigare behandlats som en dam på samma sätt. Min bordskavaljer stod till och med redan upp med min stol utdragen innan jag ens hunnit fram till den bordslängd vi satt på!
Catti och jag fascinerades (såklart?!) av de fina uniformerna och ville också pröva...

101459-54

Jättefina mössor och "svärd" tyckte vi. Jättefina i deras mössor och med deras svärd. Tyckte vi också.

Pratade med mamma i telefon. Pappa gick förbi henne och sa: "jaha .. har hon berättat att hon är lesba nu?" 
Min pappa har aldrig varit bra på namn och trodde därför att jag ska flytta ihop med Carro (som är gay), när jag i själva verket ska flytta ihop med Louise (som är hetero). Och logiken säger ju klart och tydligt att om jag flyttar in med den där "lebban" är jag också det.

"Men asså ja vill inte gå på fest med henne, hon e ju ett fetto ... å om vi går på fest med henne kommer ju alla andra tro att vi också e fetton"

Tur att du intar rollen som Lucia så bra pappa, så ingen tror att du är konstig eller så =)

Dags för sängen kanske? Ska ju faktiskt träffa Loui redan innan nio imorgon så att hon kan få sin himla biobiljett någon gång. Tror det blir fjärde försöket då. Men vad är det man säger? Fjärde gången gillt!

Massa kramar på onsdag. Ser fram emot.
Nattinatt.






[ Varför är jag beroende av fetaost?? ]


Mina änglar

finns lite överallt och här i Karlstad har jag funnit ganska många. Tre av dem heter Linnéa, Camilla och Louise vilka den senaste veckan stått för mina dagars innehåll av skratt och glädje. Tack damer!

101459-56
Loui, Camil och Bojjan-tacksittning för vit grupp

Åsa och Carro är två andra ytterst nämnvärda änglar och det är dem jag för tillfället bor med. Åsa kom nyss hem från Kanarieöarna och trots att hon bara varit borta en vecka känner man hur saknaden efter henne nästan svider. Så glad att hon är hemma igen.

101459-55
Påsa i all sin glans

101459-57
Carro som schlagerdrottning


30 mil härifrån bor den allra finaste ängeln, min syster. Hennes ständiga glädje och positivitet smittar alltid av sig och så är hon ju så vacker! Ser till och med ut som en ängel. Jag älskar dig Fjanti!

                                                                                                     
Världens bästa syster!!101459-58









































Nathalie är också en av Nynäshamns änglar och hon har funnits i mitt liv i drygt nio år nu. Vi blev kompisar av en slump skulle man kunna säga och därför vill jag tacka slumpen för finare vän är svårt att finna!

101459-59
Natah, tror att det är såhär jag egentligen vill säga:
"I´m laughing and you´re usually why"








Änglar finns egentligen överallt, det gäller bara att hitta dem.
Tack för att jag fick hitta de bästa!

Traditionellt julfirande

Trots att jag inte längre bor i Nynäshamn kommer jag befinna mig där under julen. Lämnar mitt kära Karlstad för mitt (numera!) kära Nynäshamn. Saknar alla som finns där!

Min jul ser ut på följande vis:

December
20: 17.20 avgår tåget. Centralen drygt 2 timmar senare
21-22: Polferries och tro det eller ej men jag ser faktiskt fram emot att jobba lite
22 kväll: Middag med Hultino, Koreakis och Rökar´n
23: Johan och jag (och kanske Pemme) ska ha en heldag. Sista julklapparna ska inhandlas och sen ska vi hälsa på Robban och Liza som har flyttat ihop i Gubbängen
24: Julafton! Firas som vanligt med julklappsöppning på morgonen för att sen ta oss till Gamla Stan och Tyska kyrkan (nej, jag ska inte se Kalle i år heller). Efter det åker vi troligtvis till Bromma alt Vasastan där världens mysigaste julbord och julklappsöppning följer.
25-27: Tranås! Julbord och julklappsöppning igen
28,29,30: Polferries. Den 29e är även en övernattning hos Jessica inplanerad
31: Nyår! Firas i Saltsjöbaden hos Basse
Januari
1: Dan före dan
2: Årets viktigaste dag! Petra, dvs JAG, fyller 20 år. Icke att förglömma alla ni som vet att ni inte borde glömma! Synd bara att jag vill fira min dag både hemma i Nynäs och hemma i Karlstad och i Oslo och i Östersund. Men mamma har sagt att jag ska vika den dagen åt familjen och som den fina dotter jag är gör jag självklart som hon säger
3-5: Ledighet. Dessa dagar är öppna för förslag att förgyllas med
6: Hemfärd. Nynäshamn-Karlstad.

Vad jag önskar mig mest? En underbar jul utan alltför mycket stress och en sjuhelvetes massa kramar! Önskar mig även umgängestid med Evelina

Nu ska jag iväg på bartömning. Ses i Nynäs era nötter. Ytterst saknade nötter dock. (Natah: ett välanvänt ord i dessa kretsar, därav mitt ordval. Detta är ingen ursäkt, bara en förklaring om du stannade upp i tankarna när du läste det. Jag är en dock-människa nu! Men jag säger fortfarande ballsam som Pemme för övrigt påpekade igår)

101459-52

God jul från mig till er!
Mig=denna skapelse (ovan) av övernaturlig pose-kunskap  

Eller mer passande:

101459-53
Titta! Nu är jag ju en nisse istället!

Julsittning 14/12

101459-50
101459-49
101459-47
101459-46
101459-45
101459-44101459-51

En underbart annorlunda helg

Oslo
Jon, Petra, Emil, Niklas och Patrik

101459-39
Inte konstigt att helgen blev så underbar då den var det redan här,
efter fem minuter i Oslo
 

...
Jag och Jon tillsammans igen!!

101459-33
St Patrick - kan fortfarande ibland inte se skillnad på honom och ...

101459-30
...honom! Lite pinsamt.

full
Pinsamt kan man även kalla detta.
Kanske lite mycket av det goda för min del.

101459-37
Pappa med barn

101459-31
Efter att killarna spelat poker i köket (för att hålla mig, som stod för matlagningen, sällskap)
och några glas vin (vilket jag inte hann med)
och klagat lite på att jag gick fram och tillbaka så mycket 
(eftersom jag hela tiden behövde kökshandduken)
togs den här bilden (klockan 22.30).
Ja, det var värt det - men jag gör inte om det!


101459-32
Favoritbild!

Nattresa

Jaha gott folk (speciellt Louise då hon de senast dagarna tjatat om att jag inte uppdaterat min blogg på länge), då åker man till Norge igen. Taxin kommer om 20 minuter och ytterligare tre timmar efter det befinner jag mig hos min Jon och Niklas och Patrik i Oslo igen. Trevligt med lite spontanitet tänkte jag och bokade en biljett.
Så nu åker jag.
Trevlig helg!

Och Loui, jag har ställt mig i kö nu, via "bovision". En fin trea på Frödingshöjd. Låter nice va? ;-) Hör av dig! Har en del att berätta.


Kram!

RSS 2.0