Lovely!

Idag har jag känt mig som en prinsessa. Allt började med att Patrik gjorde frukost till mig; omelett med fetaost! Efter det har särbehandlingen fortsatt, han är för bra den där Patrik.

Vi kom nyss hem från stan där vi har varit på restaurang.

Helgens bästa

"Men jag blundade hela tiden!"


Håhåjaja

Världens roligaste tema på ärtor- och punschsittningen igår; Uteliggare! Jag, Linnéa och Malin var de som gick in för temat både mest och bäst. Jag bjuder på några sunkbilder nedan.

Vad som hänt annars är
- jag och Louise har fått flyttstäda tre gånger innan det blev godkänt
- jag har träffat Niklas
- min cykel har som sagt fortfarande blivit stulen
- Louise har åkt på en varning och måste punga ut 1500 spänn. Detta berör mig då jag ska hjälpa henne att betala
- Patrik kommer idag
- Nollningen rullar på bra. Utgång idag, vet dock inte om jag kommer att närvara








Här är det endast personerna längst ut till vänster samt
 höger som figurerar som uteliggare.
De andra töserna är nämligen brats från Stureplan

Fan vad arg jag blir!!!

Kom precis hem (aningen tidigt) från en skitkul barrunda på stan och upptäcker att någon har stulit min cykel. Jävla as! 



Patrik - jag saknar dig så himla mycket och längtar tills det blir fredag då du är här igen!

Woohhhoooo!

Nollningen är igång.
Nu är det förfest på gräsmattan utanför mig ... :)

Ha så kul på båten Packe!

Puss

Nollningen drar igång,.. och det med träningsvärk

Imorgon startar nollningen för de nya personalvetarna på Karlstad universitet. Jag ska, i vanlig ordning, inta rollen som fadder. Idag var första gången jag kände mig taggad inför detta men nu är jag mer pepp än någonsin! Morgondagen bjuder på följande
10.15-12.00 Introduktion socialpsykologi
14.30 Presentation för nollorna
16.00 Grillning samt förfest på Campus II
19.00 - ??? Barrunda!!!

Så sjukt kul!! :)
 


Jag någon gång under min nollning-06

Heja Bajen, heja heja!

HAMMARBY ÄR DE BÄSTA, HEJA HEJA HEJA BAJEN!!!

Glada tankar

Jag är glad! Igår var jag inte det, allt sket sig rätt hårt, men idag är jag glad. Nu känns saker och ting rätt!

Dinner is served! ;)


Här är förresten en favoritbild :)


Tillbaka i Karlstad

Jag har inte hunnit blogga på några dagar då jag har haft fullt upp med flytt. Först den från Nynäs till Karlstad, och här den från 54:an till Jakthornsgatan 80. I vilket fall som helst trivs jag helt sjukt bra här i min nya lägenhet. Malin och Åsa har varit här idag och varit avundsjuka på att den känns så stor, och hallen såklart! Den bästa bästa hallen :) Om någon får för sig att komma och hälsa på mig här så kan jag inkvartera denne i hallen.
Men han som kommer på besök imorgon ska inte sova någon annanstans än i min säng :)

Mamma och pappa stannade hos mig i två dagar och hjälpte till med allt. Återigen kan jag inte nog tacka dem för all hjälp jag får, jag hade aldrig haft det så bra som jag har det om det inte vore för mina älskade föräldrar!

Tack!!!

"Mat-och tv-rum"

"Vardagsrum"


"Sovrum"


"Kök"


Badrum

I tisdags bjöd Louise in till kräftskiva och senare under kvällen dök även Manne, Danne och Jens upp. Allt kändes så rätt! Det sjöngs och dracks och skrattades. Fader Abraham är en klar favorit ur sånghäftet.


Danne och jag :)

Igår kom Åsa tillbaka!!! Och tillsammans lagade vi middag och hade en helkväll med vin och drinkar. Åsa är bäst i världen!

Dagen har mestadels spenderats i den gamla lägenheten där jag och Louise har haft fullt upp med att städa. Dock blev vi inte klara idag så det fortsätter imorgon. Efter det är det planerat att jag ska följa med Åsa ner på stan för att besöka Systemet, sen hem och städa här, duscha och allt det där. Sen tillbaka till stan för att möta PATRIK :)

Idag har jag även gjort en kul grej. Lägger nog upp lite bilder på det inom en snar framtid ;-p

Puss!


Wladde

Igår överraskade Patrik mig och kom hem flera timmar tidigare än han egentligen skulle. Jag stod och diskade just då, i hans Adidasbyxor och mjukiströja. Sen satte vi oss i soffan och då sa han: "Det är någon som vill hälsa på dig". I två sekunder fick jag panik då jag trodde att det var någon polare eller liknande till honom (panik = föregående inlägg). Helt plötsligt hade jag en liten björn på axeln. Hur söt som helst! Den heter Wladyslaw men kallas för Wladde :) 

På söndag flyttar jag hem igen (hem till Karlstad) och jag längtar som bara den. Efter alla mina vänner först och främst, men även efter min nya lägenhet. Mamma och pappa åker upp med mig och stannar till tisdag då vi planerar att vara klara med flytten. Jag ÄLSKAR min nya lägenhet!!! På kvällen sen ska vi tjejer ha kräftskiva. Jag saknar er så mycket!

På fredagen kommer Patrik :)

Men ååhh :(

Hur kul är det att vara förkyld egentligen?
Jag bara sitter här och snorar och nyser och hostar och ser ut som skit, fast det av en annan anledning. Mina förbaskade prickar! Vicky - ta inte ansiktsbehandlingen!!!

Ikväll ska jag i alla fall dricka vin med Ida och Isa och då ska jag fan vara glad!

Typ såhär ser jag ut. Fast med prickar i ansiktet också. Förstås.

:)

Snart är jag i hans famn igen :)

Tillbaka på jobbet

Valde att ta en till dag på jobbet, lite pengar vill man ju få ut i september också. Vaknade dessvärre upp med halsont :( Jag vill inte vara sjuk, det klär inte mig att vara det. Ikväll ska jag i alla fall till Patrik igen och då ska han komma och möta mig vid tågstationen. Sen ska han troligtvis bära hem mig eftersom jag kommer att vara alldeles varm och svettig av min feber som kommer komma. När vi är hemma får han först laga mat till mig, sen göra te och bädda ner mig i en filt och stryka mig över pannan. Det ser han fram emot tror jag! ;-p 

En gång satt jag och min vän Robban på en bänk i en park i Stockholm. Helt plötsligt började det vibrera så jag tog upp min telefon, men det fanns varken ett nytt sms eller missat samtal. Jag la ner telefonen igen. Strax därpå började det vibrera igen men precis som innan var det ingen som ringde. Nästa gång det vibrerade frågade jag Robban om det var hans mobil som ringde.
Robban: Neej, vadåra?
Jag: Det vibrerar ju hela tiden?!
Robban: ...det e ju min röst.

Hahahaha, människan har så stark basröst att den får en hel bänk att vibrera!

Jon och Petra i Tallinn; bilder


































Petra och Jon i Tallinn, del VI

Vi tog en taxi till Amarillo utanför köpcentret Viru. Tajmingen kunde inte varit bättre då tjejerna dök upp precis samtidigt. Tydligen skulle de dock inte äta så det blev bara jag och Jonis. Skitgott! Mexikanskt hak. Efter maten skildes vi åt och jag och Jon gick tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor. Sen tog vi en taxi till terminalen och checkade in. Väl uppe på båten tog vi först en fika, sen en sväng i tax-freen för att gå vidare till hytten och ta en power nap. Klockan 19 någon gång gick vi till restaurangen och beställde in både förrätt och varmrätt. 
Förrätt: Getostpizza med champinjoner, squash och en vitlökskräm
Varmrätt: Vitlökspotatisgratäng med fläskfilé och ugnsgratinerad paprika i rödvinssås  
Vinet var sjukt gott men går inte att få tag på på Systemet, vilket alltså är synd eftersom det var så gott. Som jag sa.

Detaljer från hemresan är onödiga men allt kan sammanfattas i att jag hade SÅÅÅÅ kul och att jag var SÅÅÅÅ full. Somnade halv sex, vaknade klockan sju när Jon kom in och "släppte väder".

Dagens flashback:
Jag och Ida gick på toa tillsammans. Helt plötsligt började vi sjunga. Så där satt vi, på en yttepytte toalett och sjöng det bästa vi kunde. "His eye is in the sparrow". Haha

Underbar resa Jonis! Tack så mycket!


Petra och Jon i Tallin, del V

Som sagt, två timmars behandling igår kändes inte helt fel. Det var extra kul för mig eftersom min ansiktsbehandling kostade 100 EEK mindre än Jons PLUS att jag fick en kräm efteråt, det fick inte han. Tihi.
Upp på rummet. Vila. Dricka vin. Promenad till Gamla Stan och Olde Hansa, rekommenderat ställe som går i Medeltidens tecken. Tyvärr drack jag ett vin med smak av spiskummin eller något och det är inte min favoritkrydda. Maten däremot var underbar. Jag åt en slags lammgryta.

Vid 22-tiden började vi gå mot Tallink City Hotel där tjejerna bodde. Det var svårare än vi trodde att hitta, trots att hotellet låg mitt i city och var det största hotell av alla som finns i hela Tallinn. Vi började med en grogg på rummet för att sedan gå ner till hotellbaren. Där var det nästintill tomt så vi gick upp på rummet igen. Tjejerna träffade vi som bekant på båten på väg hit och det var jätteroligt att ses igen. Ida, Iza och Mia. Ida klickade med mig direkt, så sjukt skön brud! Igår på rummet:

Ida: Det är så himla synd att du bor i Karlstad
Jag: Ja men vadå, vi kan ju ses i alla fall
Ida: Hur lång tid tar det att åka då?
Jag: 2,5h med X2000
Ida: Ja just det. Det ligger ju i Skåne. 

Vid ett någon gång gick vi ut till nattklubben Seduction där tjejer fick betala 50 EEK och killar 125 EEK. Tihi igen. Stället var jättebra med två våningar och bra drinkar. Vi gick hem vid tre någon gång.

Nu försöker jag väcka Jonis eftersom vi ska checka ut vid tolv. Sen ska vi träffa tjejerna på Amarillo för lite nachos :)  

Petra och Jon i Tallinn, del IV

Vi är fulla, efter en GRYM kväll på Seduction!

Jon hälsar att detta kan vara ett av de bästa uteställena han någonsin varit på (och då ska ni veta att han jobbar som bartender!)

Detaljer kommer en annan gång i nyktert tillstånd :)





Jag längtar efter dig Patrik!

Petra och Jon i Tallinn, del III

UNDERBARA TVÅ TIMMAR!!!

Petra och Jon i Tallinn, del II



                                                                                       En del av hotellets Spa-anläggning

Gårkvällen var helt underbar!! Efter att vi hade sovit middag i jag vet inte hur länge, gjorde vi oss i ordning för att gå ut och äta (efter att Jon varit nere i jacuzzin och tagit en drink såklart). Vi tog en taxi till Gamla Stan och det var så himla mysigt. Inte alls stort men vackert med en kyrkspira som lyste upp hela torget. Dock gjorde vi missen att äta på första bästa ställe eftersom vi var så hungriga, och detta ställe rekommenderas inte för framtida Estlandsresenärer! "Old Estonia" hette den. Vi beställde in laxrätten och en flaska vitt. Servitrisen hällde upp vin, ställde fram en brödkorg och kom sen in med maten. Det tog alltså max fem minuter innan den var "klar", vilket den visade sig INTE vara då den fortfarande var kall. Jon sa till om detta, servitrisen skämdes men efter ett tag fick vi nya portioner. Visserligen var fisken varm den här gången men torrare lax har jag aldrig ätit. Torr lax, lite halvsega klyftpotatisar, en sk salla bestående av två små gurkstänger, två tomatbåtar och lite riven sallad. Ingen sås. Vinet var till råga på allt inte det godaste heller. Det smakade fint i munnen men så fort man svalde kändes smaken tom, ingen eftersmak för fem öre. Det kanske låter som att jag klagar för mycket men när det gäller mat - min stora passion här i livet, blir jag faktiskt riktigt besviken när jag får en nota på 700 EEK (ca 500 SEK) och jag kan göra maten godare själv. 

Kvällen fortsatte. Vi strosade runt lite i Gamla Stan och satte oss sedan på ett annat ställe där jag beställde in ett glas vin och Jon tog en Irish coffee och ett senare ett glas vin. Det var en rätt kylig kväll men ändå tillräckligt varmt för att kunna sitta på uteserveringen. Under den här tiden hade jag min lyckokänsla, det där pirret jag har berättat om förut när allt känns så himla bra så att inget kan förstöra stunden. Jag var lycklig och jag längtade efter Patrik som bara den vilket gjorde mig ännu lyckligare.

Mc Donald´s stängde, till vår stora besvikelse, klockan tolv så det blev inget, för min del: fyllekäk, för Jons del; middag. Istället åkte vi tillbaka till vårt fina hotell och beställde in en Jack Daniels och en Strawberry Daquiri. Gissa vem som drack vad?! ;-p
Sen gick vi upp på rummet och myste ner oss i våra morgonrockar för att kolla klart på filmen "Surf´s up".
 

Nu sover Jon. Och jag är klar med detta inlägg. Frukosten valde vi att missa. Behandlingen börjar klockan ett och ikväll ska vi träffa Ida, Iza och Mia på deras hotell för en utekväll tillsammans. Jag har känslan av att det blir en rätt skaplig dag att berätta om idag också ;)


Tallink Spa & Conference

Petra och Jon i Tallinn, del I

När jag och Jon gör saker blir det alltid kul. Och dumt. Det började med att vi knappt hittade till terminalen eftersom jag var bombsäker på att det var i Slussen vi skulle gå av fast det visade sig vara Gärdet. Utan Patrik hade det mest troligt inte varit lika skoj. Men men, på båten kom vi. Och av. Och tiden däremellan består mestadels av ett dimliknande töcken av alkohol, cigarettrök och ljudet av skratt. Jag kommer ihåg att jag och Ida, en tjej vi träffade på båten, dansade till Basshunters 'Boten Anna' och att jag önskade ABBA-låtar. Jag kommer ihåg Lena och Anders från Alster i Karlstad och Kaj från Västerås vars familj låg och sov och som slutade dricka runt morgonkvisten idag. Jag och Jon fyllekäkade i cafeterian "fast food". Sen la jag mig, och Jon gjorde inte det. Han gick ut och kom tillbaka vid sju efter att ha umgåtts med ett gäng ester och shottat sig ännu mer redlös och spelat bort ännu mer pengar på Black Jack. Hela kvällen började egentligen med en flaska rödvin och en 500-kronors middag i a´la carte-restaurangen klockan sex.  
Jag har redan många gånger tänkt att det skulle vara så kul om någon filmade oss under den här resan för allt vi gör är så stört. Jag kan inte förklara hur jag menar men de som känner oss, och vet hur vi fungerar "in action" :) förstår nog. Idag grät jag till exempel inne på Hesburger, av skratt för att Jon såg så trött ut. Sen blev Jon och jag väckta och ivägkörda av två väktare utanför ett stort varuhus. Inatt sov Jon under sitt lakan eftersom han inte hittade täcket (som låg på sängen). Jag tror att jag har haft fem skrattattacker på grund av Jonis tårfyllda tröttögon idag. Nu sover han. Jag ska också göra det.

Imorgon ska vi få behandlingar. Vi bor ju på ett asfint SPA-hotell så det blir två timmars lyx klockan ett. Vi börjar med en special-anisktsbehandling och avslutar med en timmes helkroppsmassage. Inge skönt det ska bli (ljug)

Nu ska jag vila lite. Skriver kanske mer igen sen.
Puss och god middag

Nu far vi! :)

Jag och Jon tar semester nu!

Inte i Bulgarien.
Inte heller på Malta.
Eller Grekland.
Eller i Spanien. 
Inte i Paris.
Inte Rom.
Inte London.
Utan i Tallinn! Wohooo!!




So long fuckers!
;)

Patrik

Jag tycker om dig så otroligt mycket!!!

Fortfarande hos Patrik

Det regnar ute, och blåser och är helt grått! Jag vill inte gå ut i det här vädret men jag måste för att komma hem, och hem måste jag för att planera semester med Jonis. Dessutom har jag varit här hos Patrik i två dagar nu och jag kan ju inte stanna hur länge som helst.

Att göra hemma:
Träna
Fixa naglarna som för tillfället ser för jävliga ut
Träffa Jon

Nä, nu måste jag göra mig klar!

Knäppis-pappa

Pappa, som endast har på sin mobil när han ska ringa ett samtal för att sen stänga av den igen, ringde mig för att säga detta:

- Tjena. Tänkte bara säga att min mobil är på
- Nämen?!
- Ja! Så om du vill kan du ringa. För den är på.

Utnämnd till 'årets smartaste'

Jag åkte som sagt hem till Patrik igår. Efter maten satte vi oss i soffan med en flaska rödvin. Jag sätter mig till rätta i Patriks soffa (= hans favoritmöbel) och håller mitt vinglas i handen med soffkanten som stöd under glasets fot. Vid ett tillfälle fråga jag Patrik hur han skulle reagera om jag råkade hälla ut vin i soffan. Även om han inte sa något speciellt är det rätt självklart att han skulle bli ledsen. Så vad gör jag? Två minuter senare är inte soffkudden beige längre. Den är beige med rätt starka inslag av vinrött! Jag skämdes ihjäl!!! Det var länge sen jag kände mig så dum!

Jag vet inte vad jag ska göra. Sitter här med en flaska Vanish nu. Ber till de högre makterna om hjälp.

Förlåt Patrik!


Ring någon gång då Jonis!

Jag tror inte att det blir någon utlandsresa för mig och Jon i år. I sådana fall hittar vi på något annat skoj :) Bara han och jag.

Ska stänga kassan snart och bege mig hemåt. Sen skjutsar pappa ner mig till stationen för jag ska till Patrik :) :) :) Han bjuder på chili con carne, och glädje! :)

Puss!

Olycklig lycka

När jag åkte hem från Karlstad för i sommar trodde jag ALDRIG att det här skulle hända.
Att JAG (!!!) skulle träffa en så underbar kille att börja tycka om. På riktigt. Allt har gått så fort. Det började den där grillkvällen hemma hos Jarek förra fredagen, så det har bara gått drygt en vecka. Ingenting egentligen, men ändå känner jag att det här är något jag inte bara vill kasta bort. 
Fram tills att jag började "träffa" Patrik längtade jag hem (til Kd) så himla mycket, och det gör jag fortfarande, men inte alls på samma sätt. Jag vill åka dit med känslan av att allt är så rätt, och bra, och skönt, likt förra sommaren, men det här sommaravslutet kommer istället att kännas lite sorgligt.


Äh vafan, en dag i taget! Jag får omvandla det som känns tråkigt till något bra - det vill säga att jag faktiskt känner som jag gör! Som sagt, det trodde jag A L D RI G !!! :)   


:(

Spontanitet i all ära,
men det skulle vara kul om man någon gång kunde planera något!


RSS 2.0