Aldrig tidigare har jag gråtit så mycket till en film!

Patrik lämnade mig (=åkte hem) tidigare idag så kvällen har bestått av filmtittande a´la sådana filmer Patrik helst inte vill se = värsta sortens tjej- och kärleksfilmer.
Jag började med Sex and the city. Eftersom det nu var min andra gång att se den och eftersom jag denna gång inte behövde tänka på hur Patrik hade det (vi såg den på bio), kunde jag slappna av och verkligen gå in i filmen. Vad händer då? Jag gråter. Så den filmen innehöll en hel del gråtande lite till och från under hela visningen. Mycket bra film måste jag även säga!

Efter sex and the city slappnade jag av med Parlamentet. Inte så bra idag, trots att Björn var med.

Sedan bestämde jag mig för att avsluta med en film jag rekommenderades att se för cirka två år sedan men som jag alltså inte sett förrän idag. Det var Nathalie som sa att jag skulle älska den och tänk så rätt hon hade. Filmen heter "the notebook" och jag har aldrig i mitt liv sett en film i den genren som var så fantastiskt gripande och underbar! En antydan till tårar kom någonstans i mitten av filmen men annars klarade jag mig rätt bra. Tills slutet. Jag grät som ett barn! Jag snyftar till och med nu, 18 minuter senare (jag vet eftersom jag ringde Malin precis då och det var för 18 minuter sedan).
De som känner mig vet att jag har lätt till tårar när det gäller tv, men ingen skulle kunna se mig idag och tänka: "Jaha, hon har sett en bra film". Troligare är att tänka "någon närstående måste ha gått bort". Jag har inte gråtit på det sättet sedan incidenten som gjorde att jag satt och grät på toan i min och Louise´s lägenhet, pratandes med mamma i telefon, för cirka ett och ett halvt år sedan. Det jag försöker säga är kort och gott att "the notebook" är den bästa kärleksfilmen genom tiderna! Den slår till och med "love actually".
Se den!
Och tack Natah för tipset!
.



P.s. Mina ögon svider fortfarande

Etc

När jag gick hem från Malin för att hämta min lunch-matlåda hittade jag ett paket i brevlådan. Ni vet ett sådant där grönt, vadderat. Avsändare: Davidsson
Det var från mamma, pappa och Catti. Mitt årliga 'första advents'paket. Jag blev jätteglad!!! (Och lite överraskad eftersom jag alltid tror att det är längre kvar till första advent än vad det egentligen är).

Annars så ÄLSKAR jag vänner! Alltså VÄNNER. Tv-serien. Jag älskar, älskar , älskar! Har önskat mig dvd-filmerna i julklapp, från första avsnittet till sista. Jag blir glad varje gång jag kommer att tänka på att det är måndag, tisdag, onsdag eller torsdag, eftersom det då visas två avsnitt med start klockan 19.00. Woohooo!!! Ikväll ska jag äta soppa samtidigt som jag avnjuter kvalitetstv. Jag köpte ett nytt bröd idag, Malin har rekommenderat. Så det blir philadelphiasmörgås och tomatsoppa. Och efter det lite te. Jag har köpt med citrussmak. Haha, känner mig lite som en sådan där mysmänniska som går runt i sin lägenhet med en filt över axlarna och livsnjuter :) 

Njuta, det är något jag kommer att få göra imorgon ... på många olika sätt. Min underbara pojkvän kommer nämligen hit då (nej, jag menade inte njuta på det sättet) och jag bara längtar tills jag får krama honom!!!


(När jag och Patrik och Fnatt hade myskväll i fredags köpte vi 1,2 kg godis!)






 



(När jag säger vi menar jag mig själv och Fnatt)



Lysmelk - chokladfavorit! Patriks chokladfavorit också tror jag


Bästa djuret

Den helgen jag och Patrik åkte till Warszawa fick jag en tavla av honom. Olyckligtvis glömde jag den hemma hos honom då men den här helgen fick jag en ny chans att hämta hem den.

Bästa girafferna!
...


Jag blir så stolt över mig själv!!!

Jag har precis lagat världens godaste indiska gryta!!! Jag provade detta för inte så länge sedan men då blev den bara sådär. Idag blev den perfekt! För er som vill veta innehöll den kycklingfilébitar, paprika, lök, en klick creme fraiche naturell, en klick creme fraiche paprika & chili, en yttepytteklick sambal oelek, curry och garam masala krydda samt den nya, underbara kokos-sweet chilisåsen!!!
Mums!!!


Hur vet man?

Hur vet jag att jag är lycklig?
Ett enkelt svar kan vara att man inte vet förrän man varit olycklig.
Men jag tror att jag har varit olycklig, och jag vet ändå inte om jag är lycklig. Dessutom finns ju en enorm gråzon - det där mittemellan olycklig och lycklig. Vad definierar man det som?

Grupp 1 rockar inte fett!

Vi är fruktansvärt, och då menar jag F R U K T A N S V Ä R T, ineffektiva i vår lilla subgrupp.
Nu ska vi gå ut på en långpromenad.

Min kära mami

Jag vill även passa på att framföra mitt allra djupaste TACK till min kära mor, som även hon är en baddare på att hjälpa mig med mina dyra utgifter, så tack mamma! Du är också bäst!




Jag lever, jag lever!

Bloggen har inte högprioriterats (inte prioriterats alls) de senaste dagarna men här är jag! :)

Kryssningen med Patrik gick galant. Gratis är gott heter det och det fick jag verkligen känna på under denna resa. Fördrink, tre-rätters med vitt-, rött- och dessertvin, champagne, 15 drinkkuponger, frukostbuffé samt ett dignande julbord - Gratis! Dessutom behövde jag inte ens betala det jag handlade i tax freen (Tack Patrik)
Bra helg! 

Tillbaka i Karlstad igår. Inte lika roligt längre. Detta förstås på grund av Patrik vilket är förståeligt; det är klart att man vill vara där ens kära är, men ändå, jag vill njuta av den här sista tiden i Karlstad! Därför, mina vänner, tog jag och Åsa ett fantastiskt beslut tidigare idag och övergav pluggandet för en halvdag på stan i julens tecken. I alla fall i julklapparnas tecken. En del av grejerna på min lista blev inhandlade men mycket kvartstår. Speciellt till min mystiske P - vad köper man till en 27-årig märkesbög som påstår att han redan har allt?

När Karlstad var som bäst!

Ida

Igår träffade jag Ida och hennes kompis Elina vid tvåtiden utanför Åhlens. Vi åkte upp till fiket på översta våningen och jag beställde en chokladkaka med grädde. Jag tycker egentligen inte om grädde men den följde med i priset liksom :) Efter någon timmes catch-up lämnade Elina oss eftersom hon skulle jobba. Då förflyttade jag och Ida oss, en hel våning ned! Där åt jag bakad potatis med skagenröra och till det ett glas vitt vin. Det är alltid så mysigt att umgås med Ida, åh vad jag tycker om henne!

Dialog med Fnatt imorse:


Catti härmar en film:
"Men Sune... vad vill du egentligen?"
Jag: Haha, va?!
Catti: Ja men du vet.. Sunolf och Rune

Haha, vad jag skrattade! 

Ankomst Hökarängen

Igår åkte jag och Malin till Stockholm. På Centralen tog vi en hamburgare och sen skiljdes våra vägar åt. När jag kom fram till Hökarängen och Patriks lägenhet möttes jag av honom uttittandes från dörren. Vi pussades och kramades och det kändes som en evighet sen sist. Patrik hade lagat en fiskgryta till mig (världens bästa pojkvän).
Efter ett tag bar han upp mig och gick fram till den stängda sovrumsdörren. Han sa åt mig att öppna den och därinne stod två tända doftljus och en flaska champagne! Jag blev alldeles jätterörd! På bordet låg även en lapp med mitt namn på :)

Bättre välkomnande går nog inte att få!

Nu ska jag iväg och träffa Ida, i vanlig ordning när jag är här kan man säga :)
Ikväll blir det kanske en bio med Patrik.
Underbara Stockholm. Underbara liv!


The worlds greatest

Min pappa är bäst i hela världen!
Så snäll och generös och bra på alla tänkbara sätt!

TACK pappa, för allt du gör för mig!


Tradera suger musten ur mig

Åh! Jag blir så frustrerad. Nästan gladarg, ni vet den där känslan när man blir arg fast inser att man egentligen inte kan bli det eftersom man själv gett sig in i leken och vet vad den innebär. Jag bjöd på tågresor nyss, men det gick åt pipan. När någon bjuder över ens bud blir man så till sig, inte minst när man känner till tidspressen, och bjuder och bjuder och bjuder. Egentligen har man ingen riktig koll på vad man gör, man vet bara att man vill vinna. Tradera lokar fram ens djuriska egenskaper skulle man kunna säga. I vilket fall, det sket sig.
Som tur är har jag världens bästa pojkvän som betalade en sista-minuten-biljett till mig istället :)

Tack älskling!

Malin är min stjärna

Till lunch blev det laxfilé med en klick creme fraiche; paprika&chili, och en stor sallad. Mycket gott.
Nu ska det lagas kycklingfilé. Vet dock inte vad jag ska göra än, men något hittas alltid på :)

Efter maten ska jag gå hem till min fina Malin och fika eller något sådant skoj. OCH lägga över bilder på mitt USB-minne. Den här gången kommer hon inte undan! Ha!

Till vänster är jag. Till höger är Malin. Hej då.


Oootrooooligt (uttalas med dalmål)

Nu har jag bokat tre, inte en, inte två, utan TRE, resor med X2000 för 75 kronor totalt! 25 spänn styck! Detta passade min ekonomi väldigt bra! Det tråkiga är dock att min ekonomi nu är slut. Jag har 63 kronor att leva på fram till nästa CSN. 

Pappa!!! :(


 

En, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta

Nu ska jag iväg på födelsedagsfika hos Manne och co. Manne fyller år idag. Jag gissar att han blir 24 (det kan även vara 25 men det har jag för mig att han fyller nästa år så då låter det troligast med 24 idag)

Jag försöker bli prio-medlem hos SJ men jag får aldrig mitt bekräftelsemail! Arg. Jag ringde nyss för att kolla om något gått snett. Åtta minuters väntetid. Jag har inte åtta minuter!
Hur har du tid att sitta här då? kanke ni tänker
Svaret är: Det har jag inte. Hej då


Grattis födelsedagsbarnet!!


JAG VANN!!! :)

Igår hade vi sittning på Rumpan Bar. Temat var bokstavskombinationer / förkortningar, vilket betyder att man kunde klä ut sig till i princip vad som helst, till exempel bh, osv, SEK, etc.. et cetera. När det var dags för prisutdelning kom Camilla fyra, Malin trea, någon annan tvåa och jag VANN!!!! :) Priset var två biljetter till CMB´s konsert (Karlstad manskör). Jag ska ta med mig Linnéa och avnjuta riktigt bra musik.

MALIN

Min personliga favorit; GB-gubben

LOUISE
Kvällens nykterhetstest, enligt henne själv.
Om man lyckades komma på hennes bokstavskombination
var man tydligen inte tillräckligt full.
Hon föreställer i alla fall en julgran och kombinationen är X-mas

CAMILLA
Kvällens MILF; Vi alla vet väl vad det står för?

LINNÉA

Linnéa står för FRA-lagen i egen hög person

PETRA

Vinnaren; Jag! Miss USA
 (Kanske inte det mest självklara valet då jag inte är USA´s största fan, men jag vann ändå!)

Tyvärr saknas en singelbild på Emma (=SWE) men här är vi allihopa:

 

Laxröran behöver tinas

Patrik frågade nyss: Vad gör du?
Jag svarade: Tinar min laxröra
Patrik: Hur då?
Jag: Just för tillfället är det vattenbad. Innan det har den stått i solen. Snart är det dags för ugnen. Jag är inne på min 46e minut.

Livet är hårt utan mikro.


Töcksfors och Lassgård

Jag måste bara berätta att vi åkte till Töcksfors i onsdags. Töcksfors är ett samhälle av kategorin 'mindre' där ett köpcenter har upprättats för norrmän. Töcksfors ligger i Värmland vid den norska gränsen. Dit skulle vi och göra intervjuer samt observationer. Dessa på köpcentret och "på samhället" = centrum. SUPERKUL!!!!

(Såhär i efterhand kan jag säga att det faktiskt var roligare än det lät)
.


På Centralen i tisdags gick jag och Patrik förbi Rolf Lassgård. Jag höll på att skämmas ihjäl när Patrik backade för att fråga efter Roffes autograf. Han var ju "tvungen att ha den till min samling över 'Kändisar jag sett'". Pinsamt. Jag låtsades att jag inte kände honom just då.



Nu har jag köpt två julisar :)

Gangsta / Hip hop

I torsdags firade vi Louise på vårt egna lilla vis (hihi, det rimmade!).
Vi bjöd hem henne till Linnéa och sa åt henne att temat var gangster / hip hop, ett tema Louise länge velat ha. Hon fick nagellack i present, fem olika, och ett alldeles förträffligt smörgåsbord med frallor och baguetter och röror och sallad och och skinka och potatissallad och en egen äggröra (inte scrambled eggs, utan en ägg-röra) gjord av Linnéa. Kvällen slutade med utgång på Arena.




Petra och Patrik i Warszawa

Hemkommen.
Jag har haft en helt fantastisk helg i Patriks älskade Warszawa. För min del är staden aningen grå och "betongig" men det hämmade inte min glädje över att vara där. Tack vare Patrik har en del fotograferande gjorts och tack vare densamme är således jag med på nästan varenda bild. Patrik verkar leva i någon värld där "I was here" måste dokumenteras på bild och därför kan min nuna åskådas framför varje byggnad. Ni ska få se, jag bjuder på ett antal Polenbilder  

Fredagen började (och slutade) i Legionowo, Patriks "hemby" strax utanför Warszawa. Dit skjutsades vi av hans kusin Dominik och hälsades välkomna av kusinen Ola som till och med gav mig en kindpuss :) En kebabrulle på polskt vis, det vill säga där en av ingredienserna är kål, intogs. Efter det bad Marek (Patriks farbror) oss att följa med ned i hans affär där vi tydligen skulle dricka Whiskey. Med Sprite. Usch, usch, usch, tänkte jag först, men efter att ha blivit itvingad ett x antal klunkar började det smaka okej. Ett besök hos Patriks farmor var nästa stopp och även där fortsatte drickandet. Vi drack "för henne" som det hette :) Avslutningsvis satte vi oss på en lokalpub och drack. Även Asia (en tredje av Patriks kusiner) och hennes vänner bidrog med sitt sällskap. Jag hade jätteroligt! (Och föll offer för kvällens gliringar från Marek. Han tyckte tydligen att det var hur kul som helst att jag kom från landet = Nynäshamn)

 

Marta (eller "Marinada" vilket betyder "Marinaden" som Marek kallade henne)


Marek och Asia


Patrik kommer att avsky mig för den här bilden men det är det värt :)
Det var nämligen så att när jag påstod att Patrik var full den här kvällen lät han ungefär: "Pfft!" och svarade aningen drygt: "Jag är inte full!". 
Den här bilden är ett BEVIS på att jag hade rätt, och säg inte något annat :-p 

DAG 2

Efter att ha vaknat till och fått mat i magen på Sphinx tog Patrik med mig på en lååång Warszawa-promenad och visade mig hela staden (nästan). Vädret var lite halvtråkigt till en början men klarnade upp framåt eftermiddagen




En så kallad "käck" bild


Petra framför det rosa huset


Gamla stan med kung Sigismund till vänster och slottet till höger


Petra i Gamla Stan




En "käck" bild på Petra på torget


En staty till minne av de barnsoldater som tvingades kriga under Andra Världskriget


En "käck" bild på Petra framför "Den okände soldatens grav"


Patrik äter en våffla med jordgubbssås i parken


Petra äter en våffla med jordgubbssås i parken


Det klarnar upp!


Här tycker Patrik att vi ska bo


Skrattattack




Här gör vi oss iordning inför kvällen


Här plutar vi med våra läppar


Här pussas vi


Kulturpalatset by night
Denna byggnad är en gåva från Ryssland och jag försökte ta reda på varför men min guide kunde tyvärr inte berätta det då han inte visste. Pappa - du kanske har något svar?


Universitetet

Till sist letade vi upp en restaurang som serverade polsk mat och där åt vi Zurek!!! Det var så himla gott! Till huvudrätt åt Patrik bigos och jag piroger (i Sverige kallas det mer för ravioli). Allt var underbart gott, en gastronomisk upplevelse som min käre Patrik skulle kalla det :)

DAG 3

Vi bestämde oss för att åka till Arkadia (Östeuropas största köpcenter) idag. Maten intogs på Sphinx, igen :-) Jag älskar röror och på Sphinx får man tre olika röror till maten. Mums!  


Petra utanför Arkadia


Patrik innan lunch


Den här chokladkakan kanske inte ser så god ut, men det var en av de godaste chokladupplevelser jag haft! Fet som bara den var den också, så Patrik åt hela


Jag fick nöja mig med en sådan här


Utsikt från Kulturpalatset


Även här


Jag uppe i Kulturpalatset


<3


Kulturpalatset by day




Patrik framför Kulturpalatset
(Kulturpalatset ligger väldigt centralt)


För-förrätt på "U Szwejka". Sååååå gott! Det är surkål, korv, färsk vitlöksost och bröd
 

Huvudrätt. Min favoritkålsallad med en stor köttbit panderad i ägg ihop med en slags potatissallad


Paus mellan "U Szwejka" och nästa ställe där vi drack vin och drinkar


Gissningsvis är vi aningen runda under fötterna på denna bild


DAG 4


Frukost på rummet...


...och sedan hem!

TACK Patrik för en underbar resa!
Jag älskar Polen :)


Bye bye Schweden

Nu åker vi!
Eller snart åker vi. Patrik måste bara raka sig och klä på sig först.
Som vanligt känns det förjävligt att veta att jag inom några timmar kommer att vara cirka 10000 meter upp, vilket jag verkligen hatar eftersom jag är livrädd eftersom jag varenda gång tror att planet ska störta. Detta är ingen vanlig flygrädsla uttan bottnar i Östersund - Ope flygplats - 2003. Ett gäng fallskärmshoppare lyfte för att sedan krascha och dö. Framför mina ögon.

Men det ska jag inte tänka på nu. Nu ska jag upp i luften, och sedan ner på ett säkert sätt.

Hörs på måndag igen.

Puss och kram :)

Grattis alla vinnare

Samtliga (fyra!) deltagare i min tävling "Hitta Nelson" vann! Wooohooo!!! :) GRATTIS!!!
(Fnatt; om du fortfarande inte kommit på var han är på den sista bilden ska du kolla mellan benen på kvinnan i klänning i mitten)

I övrigt kan sägas att jag sitter hemma hos Patrik nu. Jag längtade efter honom så mycket att jag tog tåget en dag tidigare, och det var värt varenda krona (eftersom Patrik betalar).
När jag anlände igår kväll såg hallen hos honom lite annorlunda ut. Han hade ställt dit en möbel!!! :)
Det var jättefint och städat i hela lägenheten. Så duti patik!

Imorgon beger vi oss till Warszawa! :)

Och Johan - varför skriver du under "anonym"? 

Hitta Nelson

Hahaha, världens charmigaste hund får här gestalta huvudrollen i mitt lilla tävlingsbildpspel, kallat "Hitta Nelson"
För att gå vidare ska en närmare presentation av Nelson göras, eller snarare visas (ni som följer min blogg vet redan hur han ser ut men här kommer en bild i alla fall)



Så, nu kör vi - HITTA NELSON
Han finns någonstans på alla bilder





 






Tisdag 4e november

I vanliga fall anser jag mig inte vara en 'ensamvarg', det gör jag i och för sig inte i ovanliga fall heller, men ibland är det så himla skönt att bara njuta av sig själv, med sig själv, en stund. Idag har jag gjort det hela dagen. Det har varit en mycket produktiv pysseldag. Jag har tvättat (i fem timmar), sorterat räkningar och viktiga papper, pratat med Sven på Riksbyggen och fått reda på att vi, verkligen, på riktigt, är skyldiga organisationen 3600 kronor som ska betalas innan
12e november. Jag har även dammat, dammsugit, skurat toaletten och skakat kuddar och mattor. Det känns riktigt skönt att sitta här och vänta på att köttfärsen ska tina, med Faith Hills "there you´ll be" i bakgrunden, och bara njuta. Dessutom luktar det så gott i min lägenhet med alla nytvättade kläder och lakan.

Snart är det dags att göra iordning middagen. Efter det ska vi alla till Louise eftersom Caroline kommer på besök. Ikväll ska jag mysa med en chokladkaka i soffan framför Desperate Housewives. Tihi, jag känner mig alldeles jättevuxen.



Åh - Honeyz, Finally Found spelas nu. Haha, det var inte igår  

Toppen!

Jag känner mig som en ny människa! :)

Föreläsning nu, sen powerstep plus - 90 minuter

Ikväll: Färjan. Haha! Och lax.



Svar till den mystiske människan

"En som inte gillar AIK" skrev du.

Mitt tillägg blir:

"En som varken gillar AIK eller mitt blonda hår"

Mysteriska kommentarer

Det är någon som läser min blogg och väljer att kommentera aningen spydigt i den, till exempel att mina AIK-trosor är det fulaste som setts. Hmm ... undra vem...?

RSS 2.0