Börjar längta tillbaka...

Jag vet att det är bäst för mitt hårs skull att ha det i den färgen det är nu, det vill säga min naturliga färg. Men jag kan inte hjälpa att jag saknar mitt blonda hår!

En aning kontrast




Festligt

I lördags gick jag iväg på förfest till Camilla, dock inte med den bästa partystämningen. Jag var inte alls sugen på att dricka och rätt trött efter skeppsbrottet, men tapper (eller dum) som man är fortsatte jag.
Stämningen förbättrades inte direkt i samband med det mail vi fick läsa, och inte heller när beslutet om att Camillas brorsa inte skulle dyka upp kom.
Vi åkte iväg till Danne för den riktiga förfesten.
Och sen gick vi till Blue Moon Bar.
Efter det Mc´Donalds
Slutligen; taxi



Jag och Maria fick sitta i bagaget i taxibilen på vägen hem. Det tyckte vi var jättekul och såhär såg det ut



Bra bild.

Paret 'fotbesvär'

Såhär ser jag ut på min häl



Såhär ser Patrik ut på hans tå


Skeppsbrott

Jag har visst råkat att inte hinna blogga så mycket de senaste dagarna, men bättre sent än aldrig som vi brukar säga :)

I lördags var det alltså dags för skeppsbrott. (Innan ni läser det här vill jag att ni ska förstå att vi verkligen GICK IN för det här. Vi intog andra roller för att slänga sig med en socialpsykologisk term)

Klockan 12.30 möttes vi, skeppsbrutna och allt, för att leta efter en grotta där vi kunde bosätta oss. Jag vet inte om det är någon vidare idé att försöka förklara hur vi såg ut men jag kan berätta att Linnéa irriterade sig flertalet gånger över att mina ben stack henne. Det var ju förstås inte benen i sig som gjorde det, utan håret på dem.
Vi vandrade och vandrade tills vi till slut fann en plats som kom att heta Rumpan. (Att vi hade en nyckel till baren är irrelevant för berättandet). Väl inne bosatte vi oss i en grotta vi fann där (denna byggdes förstås med hjälp av medhavda lakan, filtar, madrasser, duschdraperi) När grottan var klar la vi all proviant (ett äpple och en påse med yttepytte ris i) i en thailändsk bucket. Vår gudinna (en trämask) döptes till Kajsa och hon samt den tända ljuslyktan var tvungna att tas med varje gång man lämnade grottan. Detta i hopp om att jaga bort onda andar. Lappar med händelser skrevs och las i en burk. Ett exempel på en händelse kunde vara: "En krokodil anfaller grottan" eller "Petra förvandlas till en palm en gång i kvarten". Så var det bara att sätta igång. Självklart dokumenterades våra känslor i form av en videoinspelad loggbok men denna är endast till för privat bruk.

Framåt femtiden (eller efter 417 dagar) räddades vi!    


Mellan 12.30 och 16.00 idag kan ni inte nå mig

För då är jag skeppsbruten.

Kort dagssummering

Åsa kom hit - vi skrev ut våra offers (de vill säga dem vars tentor vi ska reflektera över) tentor
Åsa och jag åkte till Bergvik
Åsa och jag åkte hem från Bergvik
Jag städade min lägenhet
Åsa kom hit lagom till Idol
Åsa och jag kollade sedan på F&F
Jag hade högläsning; Åsas tenta
Åsa hade högläsning; min tenta

Nu - Åsa har precis gått hem.

Imorgon:
08.15 - Opponering / Oponnering (osäker på stavning. För trött för att kolla upp den rätta) 
13.00 - Lunch på stan med Louise
19.00 - Tjejmiddag hos Sofie. 14 läckra brudar!


God natt.


Done!

Klar!


Men fan vad dåligt det är.

Stars and stripes

Jag är snart klar med tentan!!!!!!!!!! I och för sig har jag den svåraste delen kvar men jag tänker göra det lite halvlätt för mig och förenkla den.

Det här skrev jag till Patrik idag

"Jag är jätteblek. Mamma säger att jag är en blek skönhet.

Du är en mellanbrun skönhet. Lite som en blekt bajskorv".

Är det bara jag som fascineras av sådan intelligent humor?  


Look at me


Pluggpaus nummer 13

Jag skulle inte ha ropat hej.
Det gick åt helvete (igen) efter det.
Då ringde Catti och sa att jag borde läsa bloggen om Madde och hennes cancer (http://www.jagefrisk.blogg.se/). Jag gjorde det och det slutade med att jag en timme senare knappt såg något på grund av mina svullna, rödgråtna ögon. Usch vad hemskt. Den sista droppen (ni vet den som kommer och sen har man inga fler tårar att gråta utan bara stönar konstiga ljud och nästan hulkar) var när jag läste Maddes mammas blogg där hon skrev:
"Min lilla sångfågel har somnat in. Söndag natt efter en kamp att få stanna kvar bad vi Madde att flyga till ljuset"
...


Naaaaaaaawww.... titta vilken tussisötis


I found it!!!

Jag har hittat flödet!! :) I mitt skrivande alltså. Efter ett kort samtal med Jonas förstod jag helt plötsligt hur arbetet ska läggas upp och direkt fyllde jag närmare en sida med relevant innebörd! Wooohooo!!!
Fast jag ska nog inte ropa hej än ... det är som sagt ett antal sidor kvar. 5 närmare bestämt.

Jag är liksom kär! :)


Jag har nog fortfarande inte insett att jag faktiskt verkligen på riktigt är kär. Det var så länge sedan jag kände såhär för någon och när jag åkte hem i somras trodde jag aldrig att jag skulle komma tillbaka som någons flickvän. Men det gjorde jag, och jag är så sjukt glad över det!
Patrik är helt underbar, på (nästan) alla sätt ;-p

Älskling, jag är sååå tacksam för att du finns i mitt liv. Tvivla aldrig på det, även om jag inte alltid är bäst på att säga det...  


















.

Ett stycke tenta

Såhär formulerade jag en mening i tentan alldeles nyss:


 


Jag kräks, kräks, kräks och återigen kräks!

Det har aldrig gått så dåligt med en hemtenta som det gör nu! :(
Ångesten har kommit för att stanna och bitandet på fingrarna är värre än någonsin (ja jag biter på fingrarna, bredvid naglarna liksom).
Jag skriver och skriver och skriver men relevansen är som bortblåst. En röd tråd genom arbetet - var då?

Jag spyr på raggning och flirt! Den som en gång tyckte att det var en intressant ämne att skriva en uppsats om kan kontakta mig för vidare information om varför det INTE är det.

Usch! Undra om jag ens kommer att ha en tenta att lämna in...?

Ajuste

PATRIK OCH JAG HAR PRECIS BOKAT RESA TILL WARSZAWA!!! :) :) :)



Fnatt!

I knew it!!! Jag vet i vem också :)

P.s. Jag brukar signera med hela mitt namn. Inte så anonym av mig.

Bästa bästa!

Jag har haft en helt underbar helg tillsammans med min Patrik, och en del vänner.
Fredagen började med ett seminarium som gick över förväntan bra. Efter det åkte jag och Camilla ner till Blue Moon Bar´s after work och drack några cider. Patrik kom dit direkt från tåget och hann med några öl innan det var dags att fortsätta. Destinationen denna gång: Alex och Åsa.

När vi väl kom dit (efter en fruktansvärt jobbig omväg på en sisådär 20 minuter då jag höll på att kissa på mig) välkomnades vi med ett glas vin. Alex har precis köpt en lägenhet bort mot Mariebergsskogen som var JÄTTEFIN! Inredningen samt planlösningen kunde knappast vara bättre. 
Vi bjöds på något som skulle vara kyckling provencale, men som blev något lite annorlunda eftersom timjan saknades. Kvällen avslutades med lapp-leken. Love it! :)

 
 
Söt-Camilla

Suddig bild, men fin ändå :)

Jag har väldigt kul

Alex gör "dra-in-kinderna-minen". Och Åsa petar i Alex mun


Lördagen spenderades mestadels hemma, förutom en snabbvisit ned på stan för lunch på Kebab House (mitt favoritställe). Det var med besvikelse en av oss åkte hem igen (inte jag) eftersom restaurangen tydligen inte var bra. 

Idag åkte Patrik hem :( Men vi ses igen om två veckor! 
Jag följde med honom till tåget och åkte sen vidare till Emma som precis flyttat ihop med Magnus. Woohoo! :) Där bjöds det på hembakade bullar! 

Bästa helgen!   

Just det, när Patrik kom till BMB, hade han med sig rosor till mig!!! :)

God morgon, och välkommen till en fantastisk dag!

Som inte alls började så bra som jag hade tänkt mig. Jag ville sola men när jag kom till solariet upptäckte jag att det var omöjligt, såvida jag inte ville ligga naken i gamla öl- och ciderfläckar (läs: pölar). Det var tydligen fest i allrummet igår, och allrummet gränsar till solariet, vilket alltså också fick bli offer för festlokal. Jag hoppas att de städar upp ordentligt efter sig och att de gör det snabbt, för min hud vill inte vara vit längre!

Annars tror jag att det blir en bra dag :) Först är det i och för sig seminarium, med obligatorisk närvaro samt deltagande. Närvaron är inga problem för min del men deltagandet .... vi ska diskutera de två böcker jag knappt slagit upp än =/ Aja, det får gå som det går. Efter seminariet ska jag och Camilla ner till BMB och After Work. En cider eller två går lätt ner innan det är dags att möta Patrik som kommer hit över helgen :) Vi ska på middag till Alex och Åsa (Par-varning!)
 
Nu ska jag plugga,
så,.. god morgon till alla er andra!

 

Och för övrigt

är jag för det precisa tillfället glad. Men det försvinner nog snart.

Ett litet avbrott i vardagen 2

Föregående inlägg visar på min otroliga kunskap gällande dialektskrift. Jag inte kan bara tala, jag kan skrivva också!

Som sagt, vi begav oss till den nya byggnaden för maskineri, design, matematik, fysik och alla sådana tråkämnen. Där träffade vi Alex och åt vår lunch. Min bestod av gårdagens tillagade köttfärssås.

Nu är vi på plats igen. Boooooooooring!


Här är en bild på oss, slackers som vi är
 

Ett litet avbrott i vardagen

Jag och Åsa och Alex har precis åte lunch i en ny byggnad som inte var så stygg. Däremot var designen dretsteril.

Jag avskyr det här!

Trots ett mindre kul (=fruktansvärt) nattligt samtal igår pallrade jag mig upp och iväg klockan 8. Det är i och för sig en bedrift i sig men nu då? Det är ju nu jag måste komma på ett intressant och utforskat ämne kring detta som sedan ska speglas utifrån mina tre olika böcker. Jag kräks. 
Att den ena boken sedan är på engelska, SVÅR engelska, gör att jag återigen hulkar.  
Hur ska jag komma igång? Jag måste ju börja idag! Paniken kommer krypandes ... sakta men säkert.























Varför klagas det så oändligt på min musiksmak?

Idag befann jag mig i skolan klockan 10!!! Starkt jobbat av mig tycker jag! Föreläsningen var väl sådär, ni vet hur föreläsningar brukar vara, varken kul, varken aptråkigt. Efter den käkade vi lunch i skolrestaurangen. Jag åt sallad vars pris mäts efter hekto. Inga billiga hekton kan jag tillägga. Sedan satte jag och Åsa oss i biblioteket och pluggade. BRA!!!
Jag träffade även Manne och Danne som undrade var jag har hållit hus någonstans :)

Om en timme är det träning som gäller. Styrka. Hej och hå.


Och Patti och Fnatti - vad är det för fel på min musiksmak egentligen?! Jag råkar faktiskt gilla ballader och kärlekssmörja. På riktigt.

P Å M I N N E L S E

Fnatti - glöm inte att ta med min ipod till jobbet på torsdag

Kuski - glöm inte att hämta min ipod hos Fnatt

Min "semestervecka"

Jag har skämt bort mig själv, något fruktansvärt. Mitt i pluggandet valde jag ju som sagt att åka hem, två dagar tidigare än planerat till och med. Jag kom alltså till Hökarängen i tisdags och stannar här till imorgon, så det blir en vecka. En vecka ledigt från min vardag kan man säga. Det framgår säkert att jag inte varit den mest effektiva vad gäller pluggandet... men det är det värt!

Tisdag: Överraskade Patrik
Onsdag: Patrik jobbade, jag försökte plugga. Vid femtiden mötte jag Patrik på tåget vid Farsta Strand och tillsammans åkte vi till Haninge för att överraska Fnatt. Sen gick vi och handlade lite mat inför kvällen och resultatet blev en scampisallad. Vi kröp ner i soffan och njöt av Idol ihop med en stor godispåse.
Torsdag: Försökte plugga. När klockan slog fem traskade jag ned till tunnelbanan och åkte till Medborgarplatsen där jag mötte IDA!!! Jag var nästan nervös av någon mysko anledning och det var så himla kul att se henne igen! Vi gick till restaurangen Koh Pangang och fick ett bord. Däremot lovades vi bara bordet till halv åtta. Ida åt någon skaldjursrätt och jag åt kyckling och till det delade vi en flaska rosé. Det var så himla mysigt att sitta där, och maten var underbar! Efter någon timme rörde vi oss vidare mot WC, en pub lite längre ned på gatan. Där beställde vi in två glas vitt och bara pratade. Trots att det här var andra gången i mitt liv som jag träffade Ida kändes det som att vi känt varandra en livstid. Vi verkligen klickar. Patrik dök upp efter en stund och även han beställde in vin, till oss alla. När kvällen led mott sitt slut tog den vanliga svängen förbi Mc´Donalds och sen fick vi skjuts hem av Fabian, Idas pojkvän.


Ida på koh Pangang


Jag på Koh Pangang


Fredag: Jag åkte ned till Nynäs och hade en helmysig dag i familjeanda kan man säga :)
Lördag: Körde ett träningspass med Catti. Sen besökt jag Jon och Sofie för att sen kila hem igen och göra mig iordning inför kvällen. Strax efter fyra körde jag ned till stationen för att hämta Patrik. Pappa körde oss (mig, Patrik och mamma) till terminalen där vi skulle ta en fördrink innan själva personalfesten drog igång. Vidare till Gröndalshallen där en grekisk buffé (som för övrigt står under all kritik) väntade. Tyvärr kunde varken Vicia eller Basia vara med :( Jag blev full rätt fort, för ovanlighetens skull. Och precis när det slog till som mest skulle bowlingen dra igång. Jag körde 7 gånger utan att få ner en enda kägla! Pinsamt! Festandet fortsatte på Old Bell och sen kom pappa och hämtade mig, Patrik och mamma. Men ingen helkväll utan en sväng förbi grillen först ;) 


Patrik och Jarek pussas

Söndag:
Dagtid i Nynäs, kvällstid i Hökarängen
Måndag: Bästa mysdagen!!! Jag mötte både Jon och Patrik på Centralen för att sedan gå till Kungshallarna och käka middag. Jag åt den klassiska mexikanska kycklingrätten med avokadokräm. Efter maten skulle Jon röra sig hemåt och senare Hawaii - hejdå älskling! - så jag och Patrik tog en sväng in på PUB där Patrik var tvungen (såklart) att köpa en jacka på G-star. Ett bra köp dock. Dags för bio; Patrik 1,5. Jättemysig svensk film i kärlekens tecken :) Bion slutade vid åttatiden någon gång så då bestämde vi oss för att promenera bort till Slussen genom Gamla Stan. Åhh, det var så mysigt! Vi stannade till ett tag nere vid vattnet och njöt, mest av varandra tror jag. När vi kom hem till Hökarängen igen åt vi lite ost och kex tillsammans med ett glas vin. BÄSTA kvällen! 
Tisdag (idag): Lunchade med Patrik på O´learys - fläskfilé i murkelsås med pommes. Riktigt gott! Sen drack vi kaffe och varm choklad och sen var det dags för mig att åka hem igen.

Jag har haft en helt underbar vecka, mest tack vare dig Patrik! Jag är verkligen kär i dig. Tihi.  

Det kommer, det kommer

Ett "veckoinlägg" publiceras imorgon. Jag lovar.

Så länge får ni nöja er med ett sms jag fick av Jon för ett tag sen:

"Fan vilken nice toa i Gbg. Dom spelar frank sinatra (framförd av robbie williams). Kunde lätt betala 20 kr för att bajja här men nu hade jag turen att bara betala 5."

Kochanie Jaro

Widzimy sie w sobote...?

Nu kan jag blogga igen

För nu är det ingen hemlighet att jag redan är hemma :) Jag överraskade (eller i alla fall försökte) Patrik i tisdags genom att då komma hem. Till honom alltså. I och för sig blev det mer han som överraskade mig då han stod och lurpassade bakom en stor pelare på Centralen och SKUTTADE fram när jag gick förbi. Han tog tag i mig, lutade mig bakåt och artikulerade med stark röst: "Skuttis till din tjänst!"
Sen åkte vi hem till  Hökarängen, hand i hand.

Igår försökte jag mig på pluggandet utan vidare resultat. Det är så trååååkigt. Så istället åkte jag och Patrik till Haninge för att överraska Fnatti i hennes butik <3 Så fin. Som alltid :) Patrik sa sen att det syns att hon och jag tycker om varandra. Och det är ju bra, eftersom vi älskar varandra.

Väl hemma lagade vi mat ihop. Jag skar sallad och hackade lök (som sedan behövde finjusteras) och Patrik gjorde resten. En sallad med tigerräkor blev det :) Och salta kex med gorgonzola. Idol gick på teven. Och polsk fotboll på datorn.
Idag ska jag träffa Ida. Och kanske Isa. WOHOO!! :)


Correction

Till mina trogna läsare ger jag härmed mina djupaste ursäkter för den tidigare felskrivningen. Självfallet menar jag torsdag den 11/9 då den 10/9 är dagens datum. Återigen, jag ber om ursäkt!

Tyvärr

kan jag inte blogga för tillfället av hemlig anledning.
Bloggen planeras upptas igen torsdag 10/9

Interaction Social Chains

Jag köpte kursens andra och tredje bok på Akademibokhandeln idag. Nu ligger jag hemma i soffan och eftersom det bara är skit på televisionen tänkte jag att jag skulle ta och läsa lite. Jag kände mig till och med motiverad! Så jag började

"A theory of interaction ritual is the key to microsociology, and microsociology is the key to much that is larger. The smallscale, the her-and-now and of face-to-face interaction, is the scene of action and the site of of social actors. If we are going to fing the agency of social life, it will be here"  
<--- Här la jag ned boken på magen och gnällde högt: gnäll, gnäll fan vad tråkigt, gnäll, gnäll. Så nu äter jag godis och kollar på Just shoot me (=aptråkig serie) istället.

Såhär skulle jag förresten se ut i glasögon


Sms från Jon / Catti är knäpp

Klockan 02.19 inatt mottog jag detta sms från allas vår Jonis:

"Vad fina vi kommer vara på varandras bröllop förresten.
(Kanske inte världens mest manliga tanke, men vi kommer ju de..)"




Och Catti; Vadå du och Åsa är lika?! =/ Du är ju knäpp, ser du inte att det är Åsa och JAG som är lika som bär???...............


Finsittningen!

Igår träffades jag, Malin och Linnéa hemma hos mig för hårfixande och vindrickande. Då vi blev lite sena valde vi att ta en taxi (som Malins snälla pappa bjöd på) ner till Gruvlyckan där förfesten ägde rum. Grön grupp dök aldrig upp, men det gjorde inte så mycket. Vi hade jättekul ändå! Runt halvsju-tiden tog vi bussen i samlad trupp ner till stan och Plaza. Väl inne fick vi en champagneliknande fördrink och sen gick den närmsta halvtimmen åt till mingel och fotograferande. Alla var så vackra i långklänningar alternativt coctailklänningar och männen i kostym. Det finns inget finare än en kostymklädd kille!
Middagen drog igång. Det bjöds på fläskfilé med pepparsås och klyftpotatis och efterrätten bestod av vit chokladmousse med björnbär. Aningen lite mat, men god.
Årets nollegrupp korades och Röd grupp fick motta priset - Grattis!
Nollefilmen (bildspelet) rullades och sen var det dags att röra sig mot Nöjes där jag och mina tjejer lekte Sex and the city och drack Cosmopolitan.
Summa summarum: Helfestlig kväll! 

Här kommer de utlovade bilderna
















Finsittningen närmar sig

Jag har köpt en klänning. En grön klänning. Den sitter som ett korvskinn. I vanliga fall skulle inte detta göra mig något då jag har en platt mage, men i detta specifika fall gör det något eftersom jag är inne i en period av "svullen mage"!!! Finsittningen äger rum imorgon! Det finns inte en chans att magen hinner gå tillbaka till sitt rätta jag :(

Annars har det inte hänt så mycket, inte mer än att... 
- jag har träffat Caroline för första gången sen juni
- jag har haft en av mina top10-roligaste fyllor
- jag och Patrik officiellt är pojk- och flickvän nu
 ...i alla fall

Nu måste jag diska. Klockan sex ska jag möta upp Blå grupp på torget för en faddermiddag. Mysigt.
Imorgon finsittning, som sagt, bild läggs upp då. Så länge får ni hålla till godo med hur jag såg ut på finsittningen förra året






Ja vad säger man...

Ibland tänker man så mycket. Det här är en sån kväll för mig, en tänkarkväll. Jag kan hamna i sådana stunder där jag bara går in i, jag ska inte säga mig själv, utan snarare ett annat tillstånd. Det är inte ofta det händer och just nu när jag skriver är jag på väg ur det men jag ska försöka få ner det i skrift ändå.
Jag har en vän som jag tror mår dåligt över att tänka så mycket som han eller hon gör, men egentligen gör vi nog alla så ibland. Tänker destruktiva, dåliga tankar som inte föder något gott alls.   

Nu sket sig allt. Kan inte öppna mig.

Jag vill bara passa på att säga en sak. Alla är vi små fisar i den här världen, men utan mina vänner hade jag inte ens varit det. Det här är inte ett sådant där sentimentalförsök att hylla sina vänner som vi alla tycker är de bästa, för ni vet att det finns en hel del andra människor där ute som betyder precis lika mycket för mig. Det är bara så att jag ibland fylls av någon slags kärleksmassa för just mina vänner.

ÅSA

MALIN

LOUISE

CAMILLA

LINNÉA

EMMA

<3

Tihi :)

Spermabuffé

Spermabuffé är verkligen ett jätteäckligt ord!

Nu sitter jag och skriver på min uppgift om raggning på krogen. Skojigt värre.
Efter det ska jag och Malin ner på stan, luncha och ta en vända. Jag tänkte även besöka Riksbyggen för uthämtandet av mina resternade nycklar. Dagen avslutas med lite traditionellt flottbygge och troligtvis en promenad med Sofie.

Fnatti - ring mig. Jag måste säga en sak.

Haha, "cat woman"

Jag hittade den här bilden under min rensning (egentligen hittade jag den igår när jag pratade med Patrik men sen hittade jag den igen idag) och avundas mitt långa hår! Det kanske inte ser så mycket ut för världen men för mig är det det! Mitt hår har liksom slutat växa, eller, det växer fortfarande men det går nog av vid en viss längd för sådär långt hår har jag inte haft sen den här bilden togs och det var Halloween 2005 :-(


Rensning

Jag tänkte att jag skulle ta och rensa lite bland mina bilder här på datorn. Så jag gjorde det. När jag var klar tänkte jag att jag borde rensa mer men jag visste inte var jag skulle börja. Det visade sig att jag har 6124 bilder. Kvar.


Queen hjälpte mig i mål!

Gissa om det var skönt att springa?!?! Helt underbart! Och som vanligt när jag har tränat får jag en massa ny energi som bara spritter runt i hela min kropp! Jag ÄLSKAR den känslan!!! :)


Helgen är över

Nu är det måndag igen. Det är helt otroligt vad tiden går fort och trots att man alltid känner så, slutar jag aldrig att bli förvånad. Som min kära vän Linnéa brukar uttrycka det; "alla dessa dagar som kom och gick, inte visste vi att det var livet" :)

Helgen var i alla fall mycket bättre än den förra. Jag lyckades bara bli ordentligt sur en gång vid en mindre allvarlig incident på Burger King. Jag måste sluta lägga ned så mycket energi på småsaker!

Gällande nollningen har jag tagit ledigt ett par dagar nu, planerar att hoppa in till flottracet igen då det är dags för den årliga "spottsystertraditionen". Detta äger rum på onsdag så fram till dess ska jag läsa min kurslitteratur; "Spelets regler - raggning och flirt på krogen". Jag kan tänka mig att det låter som en rätt soft kursbok men det är likadant varje gång; vet man att det är kurslitteratur spelar det ingen roll vad det handlar om - det är skitsegt i alla fall!

Ikväll ska jag och Louise ut och springa :)

En prinsessa ska ju bäras kungligt också ;)


Patrik har frågat om jag vill följa med honom till Warszawa

RSS 2.0